Yüz Yogası Nasıl Yapılır | Cilt Tipine Göre Yağ Seçimi

2251

Yüz yogası, yüz ve boyun kaslarının güçlenmesi ve esneme hareketleriyle cildin daha genç ve canlı görünmesini sağlamaya yönelik bir tür yoga pratiğidir. Bu hareketler genellikle yüzün farklı bölgelerine odaklanır, örneğin gözler, burun, dudaklar ve çene gibi.

Yüz Yogası Faydaları Nelerdir?

Yüz yogasının genellikle düzenli olarak yapılması öneriyoruz. Her gün genel masajları yapabileceğiniz gibi haftada 3 gün kas odaklı çalışabilirsiniz. En yaygın faydaları arasında;

  • Migren ataklarını azaltma/geçirme
  • Stresi azaltma
  • Yorgunluk izlerini silme
  • Diş sıkmasını belirli oranda tedavi etme
  • Cildin parlak ve pembemsi görünmesini sağlama
  • Yüz hatlarını belirginleştirme
  • Botoks etkisi yaratma

Bu maddeleri yüz yogasına başlayıp düzenli yaptığınızda gözle görülür bir değişim ile görmeniz mümkün.

Yüz Yogasına Kaç Yaşında Başlanır?

Yüz yogası, her yaştaki kişiler tarafından yapabilir. Kaslarının esneme ve güçlenmesi için yapılan hareketler, her yaş grubunda yapılabilecek basit ve kolay hareketlerdir. Ancak, yüz yogasının yapılması ile ilgili olarak, her yaş grubunda farklı özel durumlar ve endişeler olur. Bu nedenle, yüz yogasının yapılması ile ilgili olarak, kişinin yaşı, sağlık durumu, cilt tipi gibi faktörler dikkate alın.

Ancak 25 yaşından sonra ciltte kolajen azaldığı için bu yaşlarda başlamak uzun vadede daha güzel sonuç verir.

Örneğin, genç bir kişi için yüz yogasının yapılmasının cildin daha genç ve canlı görünmesini sağlaması amaçlanabilirken, yaşlı bir kişi için yüz yogasının yapılmasının cildin daha sağlıklı ve parlak görünmesine katkıda bulunması amaçlar. Ayrıca, cilt tipine göre farklı hareketler uygulanması gerekir.

Her ne kadar yüz yogası her yaşta yapılabilir olsa da, özellikle ilk başlama aşamasında, bir profesyonel desteği almak daha yararlı olur.

Yüz Yogası Yaparken Kullanılması Gereken Yağlar

Kesinlikle kuru cilde yüz yogası yapılmamalıdır. Bu cildin daha çok kırışmasına ve çizgiler oluşmasına neden olur.

Yüz yogası yapmaya başlamadan önce cildinize uygun serum veya nemlendirici sürüp sonrasında hareketlere başlayın. Bu sayede kullandığınız ürünün etken maddesini de cilde nüfus ettirmiş olursunuz.

Yüz Yogasına Uygun Olmayan Yağlar; Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, bebe yağını yüzünüze sürmeyin. Çünkü bu yağlar gözenek tıkama özelliğine sahiptir. Cilt bakımı ve cilt masajı birbirinden ayrı düşünülemez.

Kantaron Yağı; Kantaron çiçeklerinin zeytinyağı içinde bekletilmesiyle oluşturulan ve yara iyileştirici özelliği olan mucizevi bir yağdır. Ancak güneşle temas ettiğinde ciltte lekeler oluşturmaya meyillidir. Bu yüzden eğer tercih edecekseniz gece yatmadan sürüp yüz yogasını yapıp yatabilirsiniz. Sabah yüz temizleyiciniz ile iyice temizlemeyi unutmayın.

Kuru Ciltler İçin; İçinde kayısı çekirdeği, avokado, kuşburnu çekirdeği özleri olan yağları ve kremleri veya direkt bu yağları kullanabilirsiniz.

Yağlı ve Karma Ciltler; İçinde jojoba veya üzüm çekirdeği olan serumları veya yağları tercih edebilirsiniz.

Yüz Yogasında Hangi Taşlar Kullanılmalıdır?

Yüz yogası temel ihtiyaç listesi için burayı kontrol edebilirsiniz.

En Temel Yüz Yogası Egzersizleri

En Temel Yüz Yogası Hareketleri
En Temel Yüz Yogası Hareketleri

Yüz yogası egzersizleri, yüz ve boyun kaslarının esneme ve güçlenmesine yönelik hareketleri içerebilir. Aşağıda yüz yogası egzersizleri için bazı örnekler verilmiştir:

1.Adım

  • Ellerinizi yumruk yaparak boyun kısmında ok yönünde bastırarak kaydırın. Sağ taraf boynu yaparken kafanızı sola yatırın (kası uzatın). Sol tarafı yaparken kafayı sağa yatırın. 3 tekrar yapın.
  • Diğer adım için işaret ve orta parmağınızı yapıştırıp ok yönünde yukarı kaydırın. 6 tekrar yapın.

2.Adım

Orta ve işaret parmaklarınızı yapıştırıp resimdeki oklar yönünde yüzünüzde kaydırın. 6 tekrar yapın.

3.Adım

Resimde ortadaki çizgiden başlıyoruz. Baş parmağınızı iki kaşın ortasından hafif bastırıp yukarı doğru kaydırın. Diğer ok yönleri için yine baş parmağınızla kaydırın. Hareketin bitişinde saç diplerine geldiğinizde bekleyip bastırın. 3 tekrar yapın.

4.Adım

Kaş ve göz kapağı arası için baş parmağınızın iç noktası ile göz pınarından bastırarak dışa doğru kaydırın. Göz altı için orta parmakla aynı hareketi yenileyin. 6 tekrar yapın.

5.Adım

Sol elinizin orta parmağı ile burnunuzun ortasına bastırarak (resimde yeşil renkli nokta) sabitleyin. Orta parmak ile göz pınarından aşağıya doğru kaydırın. 6 tekrar yapın.

6.Adım

İşaret parmağınızı yumruk yapıp resimde gösterilen işaret ile hafif bastırarak kaydırın. 6 tekrar yapın.

7.Adım

Tüm parmaklarınızı kapatıp avuç içleri ile dudak kenarından kulaga olan yönde kaydırın. 6 tekrar yapın.

8.Adım

İşaret parmağınızı yumruk yapın ve göz pınarından başlayıp aşağı doğru kaydırın. 6 tekrar yapın.

9.Adım

Önce avuç içleri ile çene yanları kaydırın. 3 tekrar yapın.

Daha sonra baş parmak ile kaş üstü ve alın bölgesinde aynı hareketleri tekrarlayın. 3 tekrar yapın.

Yüz Yogası Gerçekten İşe Yarıyor mu?

Yüz yogasından estetik operasyonlar veya botoks gibi hızlı bir etki beklememek gerekir. Ancak düzenli yapıldığında gözle görülür ciddi sonuçlar alır. Bunu tıpkı spor yapmak gibi düşünebilirsiniz. Düzenli ve uzun süre yapıldığında kaslar gelişir ve gözle görülür sonuçlar alınır. Aslında yüz yogasınız cilt detoksu gibi düşünülür. Cildi arındırıp hücreleri yenilemiş oluyoruz.

Yüz yogası ile cildin daha genç ve canlı görünmesi için, yüz kaslarının esneme ve güçlenmesi sağlanır. Bu hareketler ayrıca cildin daha sağlıklı ve parlak görünmesine de katkıda bulunur. Ayrıca, yüz yogası ile, yüzdeki sinirlerin ve kasların uyarılması nedeniyle, cildin daha iyi kan dolaşımına ve oksijenlenmeye kavuştuğu düşünülür.

Yüz Yogası Zararlı Mı?

Yüz yogası genellikle güvenli bir pratik olmasına rağmen, yaparken hareketleri iyi bilmek ve kaslara zarar vermemek gerekir. Örneğin, yüz yogası hareketleri yanlış yapılırsa, cildin zarar görebilmesi, kasların aşırı gerilmesi gibi sorunlar oluşur. Ayrıca, cilt tipine uygun olmayan hareketler yapılırsa, cildin daha kurak veya tahriş olması gibi sorunlar oluşur.

Ayrıca, yüz yogasını yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Örneğin, yüz yogası hareketleri yaparken, cildinizi çok sıkıya sıkmak veya çekmek yerine, yumuşak ve nazik olun. Ayrıca, yüz yogası hareketleri yaparken, cildinizi çok sıkıya sıkmak veya çekmek yerine, yumuşak ve nazik olmalısınız.

Yüz yogasını yaparken, cildinizi çok sıkıya sıkmak veya çekmek yerine, yumuşak ve nazik olun. En önemlisi ise, yüz yogasını yaparken, cildinizdeki herhangi bir rahatsızlık veya sorun var ise, doktorunuza danışmanız ve yaparken yapacağınız hareketleri ona danışmanız daha sağlıklı olur.

 

CEVAP VER

Lütfen Yorumunuzu Yazın
Lütfen Buraya Ayınızı Girin